Естрагон (тархун)
Використовують естрагон при приготуванні гарячих страв: м'ясних, грибних, рибних. Естрагон часто додають в алкогольні напої, наприклад, в лікер, горілку, вино, що робить їх смак і аромат більш пікантним. </ P>
Їжа може не тільки змінити свій смак і аромат, якщо в неї додати естрагон, але і буде довше зберігатися, так як ця рослина виступає в якості природного консерванту </ p>
Особливо поширене використання естрагону в кулінарії у Франції, де трава входить до складу знаменитого соусу беарнез. </ P>
Росія, Грузія, Вірменія, Казахстан, Україна - жителям всіх цих країн знаком смак безалкогольного напою під назвою Тархун, в якому естрагон використовується як основний ароматизатор. </ P>
Заварюють з естрагоном чай, який особливо буде корисний людям, що страждають безсонням. </ P>